FOREDRAG Om Siriuspatruljen og Ekspedition Sirius 2000

sirius unity

Sirius – Den legendariske slædepatrulje, hvor drenge bliver til mænd på to år

Foredraget om Siriuspatruljen og Ekspedition 2000 er et flot og spændende foredrag, hvor Siriusmanden Steen Broen Møller fortæller om Siriuspatruljens hverdag i den smukke men barske arktiske natur, som dog også i en kort og hektisk sommer kan vise sig mild og venlig med et væld af blomster og grønne planter.

Dette er et af de få steder i verden, hvor der endnu findes områder, som er uberørte af mennesker. De enormt store ubeboede polarområder rummer en enestående natur og skønhed, som kun få mennesker får mulighed for at opleve. Nogle af de få, der har været i området, er folk fra Slædepatruljen Sirius.

Igennem 67 år har hundeslæder med Siriuspatruljens mænd gennemført patruljetjeneste under naturforhold, som med kort varsel kan blive så barske, at det bliver en kamp imod enorme naturkræfter for at kunne klare sig.

Under foredraget viser Steen Broen Møller billeder og fortæller om sine oplevelser i det mere end 160.000 kvadratkilometer store område, som Siriuspatruljen overvåger i Nordøstgrønland.
Foredraget beskriver i billeder og ord slæderejserne, sammenholdet, naturoplevelserne, anstrengelserne og ikke mindst det helt specielle fællesskab, der opstår mellem mænd og hunde i den arktiske natur.

Ekspedition Sirius 2000

Foredrag om Ekspedition Sirius 2000

Ekspedition Sirius 2000 var navnet på den stort anlagte ekspedition fra Thule i Nordvestgrønland til Daneborg i Nordøstgrønland, hvor bl.a. Kronprins Frederik deltog i år 2000.

Du kan se frem til et bragende flot foredrag med de rigtige historier fra den legendariske slæderejse nord om Grønland. Steen Broen Møller viser billeder og fortæller om den fire måneder lange slæderejse. Hør om strabadserne med 42 hunde, en fotograf, en kronprins og fire siriusmænd.

Turen går fra verdens nordligste by Qaanaaq i Nordvestgrønland og til Daneborg i Østgrønland – i alt 2800 kilometer i verdens mest øde område. Undervejs møder vi ulve, bjørne, sæler, kulde og det eneste inuitfolk, der stadig lever af naturen på naturens præmisser.

sirius unity

Kontakt for uforpligtende samtale om foredrag eller udviklingsforløb

 

1 + 14 =